Urząd Pracy Miasta Stołecznego Warszawy
Kucharz k/m
Miejsce pracy: Warszawa
Numer: StPr/25/02597
1. Pobieranie produktów żywnościowych z magazynu niezbędnych do przygotowania posiłków.2. Zapoznanie się z charakterystyką używanych i stosowanych produktów oraz ich odpowiedni dobór. 3. Przygotowywanie posiłków zgodnie z obowiązującymi standardami, z zatwierdzonym jadłospisem i wytycznymi dietetyka oraz zasadamizbiorowego żywienia z uwzględnieniem diet specjalistycznych w tym dostosowanych do potrzeb osób z chorobami otępiennymi,chorobą Alzheimera. 4. Racjonalne gospodarowanie produktami, porcjowanie potraw zgodnie z normami i gramaturą, minimalizowanie strat.5. Wydawanie posiłków na oddziały zgodnie z określoną gramaturą. Dotrzymywanie wyznaczonych pór posiłków. 6. Dbanie o dobrą jakość, smak i estetykę przygotowanych posiłków. 7. Przechowywanie i odpowiednie zabezpieczanie artykułów żywnościowych w podręcznym magazynie kuchennym. 8. Zachowanie wymaganych norm higieniczno - sanitarnych podczas przygotowywania posiłków, utrzymanie higieny posiłkow, systemu HCCP. 9. Przygotowywanie i przechowywanie próbek pokarmowych zgodnie z wytycznymi Sanepidu. 10. Pobieranie i przekazanie do użytku środków czystości i dezynfekcji. 11. Oszczędne gospodarowanie powierzonymi artykułami. 12. Utrzymywanie porządku i higieny na zajmowanym stanowisku i w miejscu pracy. Utrzymywanie zgodnie z wymogami sanitarnymi w czystości pomieszczeń iwyposażenia na powierzonych odcinkach pracy, ( czyszczenie, mycie i dezynfekcja, dbanie o to, aby żadna z czyszczonych powierzchni nie pozostała mokra, wycieranie, opróżnianie koszy ), transport zebranych odpadów do specjalnie wyznaczonych miejsc dbanie o estetykę pomieszczeń, wietrzenie. 13. Utrzymanie w czystości używanego na zajmowanym stanowisku sprzętu inarzędzi pracy.14. przechowywanie maszyn, urządzeń i przyrządów oraz używanych artykułów w wyznaczonym miejscu. 15. Dbanie o powierzony sprzęt i mienie CA , zabezpieczanie go przed zniszczeniem lub zaginięciem. 16. Przestrzeganie dyscypliny pracy, Kodeksu Pracy, Ustawy o pomocy społecznej, RODO oraz znajomość i przestrzeganie wszystkich postanowień wynikających z uregulowań wewnętrznych obowiązujących w DPS CA, a w szczególności: Statutu CA, Regulaminu organizacyjnego CA, Regulaminu pracy CA, Regulaminu wynagradzania CA, Instrukcji BHP, Instrukcji Ppoż., zasad i kodeksuetyki pracownika oraz przeciwdziałanie mobbingowi.17. Kształtowanie właściwych stosunków międzyludzkich w CA zeszczególnym uwzględnieniem właściwych postaw pracowniczych i stosunku do podopiecznych CA. 18. Współpraca z innymi komórkami organizacyjnymi CA. 19. Inne obowiązki oraz zadania powierzone przez przełożonych, nie ujęte w powyższym zakresie, a wynikające ze specyfiki pracy. 20. Nieregularne: 1. Okresowe wykonywanie prac porządkowych poszerzonych ododatkowe czynności 1) Gruntowne sprzątanie pomieszczeń i wyposażenia na powierzonym odcinku pracy w zależności od potrzeb lecz nie rzadziej niż co kwartał. 2) Czyszczenie zgodnie z wymogami BHP okien ( bez prac wysokościowych) od strony zewnętrznej i wewnętrznej w zależności od potrzeb lecz nie rzadziej niż 2 razy do roku. 2. Zgłaszanie bezpośredniemu przełożonemu lub osobie go zastępującej, usterek, zniszczenia lub zaginięcia urządzeń i przedmiotów stanowiących wyposażenie CA. 3. Uczestniczenie w szkoleniach i kursach podnoszących kwalifikacje zawodowe lub obligatoryjnych wynikających z zajmowanego stanowiska. 4. Udział w naradach personelu organizowanych przez kadrę zarządzającą CA. 5. Współpracowanie przy organizowaniu imprez okazjonalnych takich jak: święta, konferencje, pikniki. 6. Wykonywanie innych czynności zleconych przez Dyrektora lub kierownika.
Wymagania konieczne:Zawód: Kucharz* (wymagany staż - lata: 1)
Wykształcenie: podstawowe
Język: polski, w mowie - B1 - średnio zaawansowany, w piśmie - B1 - średnio zaawansowany
Wymagania inne:Wymagania: wykształcenie: podstawowe, rok doświadczenia zawodowego, przyrządzanie posiłków, gotowanie, pieczenie., aktualna książeczka sanepidowska, komunikatywna znajomość j. polskiego.Miejsce pracy: Aleja Wilanowska 257 (Mokotów).Godziny pracy: 6-14 i 7-15.Zgłoszenia: osobiste, email: anita.dabrowska@ca.waw.pl, tel.: 797 319 025.
Miejsce pracy:Warszawa
Rodzaj umowy:Umowa o pracę na czas określony
Wynagrodzenie brutto:od 4 666 PLN
Źródło oferty pracy: Urząd Pracy Miasta Stołecznego Warszawy